Alleen kabinet van onbesproken gedrag kan vergaande maatregelen nemen.

Alleen kabinet van onbesproken gedrag kan vergaande maatregelen nemen.

In 1971 deed de Standford Universiteit een experiment, waarin één groep de macht kreeg over een tweede groep. 

Beter bekend als het Standford-gevangenis experiment.

Lang verhaal kort, draag mensen op zich te gedragen als debielen en ze zullen zich zo gedragen, zonder het welzijn van anderen in de gaten te houden. 

Onze overheid vaardigt de ene na de andere vergaande maatregel uit. En zonder na te denken wordt handenschudden voorgelegd aan de Nationaal Coördinator Terrorisme bestrijding.

Het is van hetzelfde soort ‘gerechtvaardigd’ met een tragisch gebrek aan zelf denken. 

Er wordt door het kabinet getwijfeld of het wel verstandig is om de verkiezingen door te laten gaan.

Een man van de wereld weet wat de werkelijke reden is voor uitstel. Rutte en de Jongen bepalen vanaf het begin van deze crisis de te nemen maatregelen op basis van de te verwachtte zetels bij de volgende verkiezingen. 

Ook wil de overheid het Standford experiment nog eens dunnetjes overdoen. Wie weigert mee te werken wordt in de kraag gevat en mag in een Ruttegevangenis uitzieken. 

Over de zin of onzin van de maatregelen is al veel gezegd. Waar ik alleen op wil wijzen is het feit dat de Nederlandse overheid zich in de laatste jaren uitzonderlijk onbetrouwbaar heeft getoond. 

Één van de laatste vijf volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer verwoorde dat als volgt.

Wie niet mee wil werken gevangen zetten, verkiezingen cancellen, een avondklok. Het zijn draconische maatregelen. Waarbij elke vorm van gezond verstand lijkt verdwenen. Gaan de besmettingen omhoog, dan moet het allemaal nog strenger. Gaan de besmettingen omlaag dan is dat reden om het langer te handhaven. Terwijl de vraag of een avondklok wel effect heeft niet gesteld wordt. 

Dit kabinet is niet van onbesproken gedrag. Het kabinet is gevallen over de toeslagen affaire. Rutte raakt gemiddeld elk half jaar een bewindspersoon kwijt door de misstanden in zijn kabinet. En als klap op de vuurpijl is er nu aangifte gedaan tegen Rutte, wegens zijn handelswijze in de toeslagen affaire. 

Nu weet Rutte als geen ander hoe succesvol een rechtszaak tegen een politcus is. Hij heeft de vervolging van Wilders met ongezond veel interesse gevolgd. En op het nippertje is voorkomen dat Richard de Mos burgemeester kon worden van Den-Haag. In de laatste zaak is het absurd dat het strafrechtelijke proces ongewoon lang op zich laat wachten. Onlangs lagen de GGD gegevens van Nederlanders op straat. En het lukt Hugo de Jonge maar niet om Nederland ingeënt te krijgen.

Door het ontbreken van elke vorm van integriteit, is dit kabinet geen vertrouwen waard dat zij in staat is vergaande maatregelen correct uit te voeren.

De combinatie van een reeds demissionair kabinet en het afzeggen van de verkiezingen is niets minder dan een dictatuur.

6 gedachten over “Alleen kabinet van onbesproken gedrag kan vergaande maatregelen nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap