Berichten over branden in Grieks opvangkamp verwarrend

Berichten over branden in Grieks opvangkamp verwarrend

Hevige branden in Moria, een opvangkamp voor vluchtelingen. In Nederland duikelen de gebruikelijke figuren over elkaar heen in een wedstrijd wie het hardste roept dat Nederland in actie moet komen.

Ik ben er een voorstander van om vooral iedereen een menswaardig bestaan te geven. Alleen is wat ik menswaardig vind niet onderhevig aan dezelfde standaard als bijvoorbeeld de leiding van IS. Zij kijken heel anders tegen bepaalde thema’s aan. Het is heel erg naief om te denken dat de vluchtelingen stromen niet misbruikt worden door regimes om andere landen te destabiliseren. 

Ook ben ik er een voorstander van dat je meisjes helpt en misschien de gezinnen. Geef het overgrote deel, jonge mannen in de kracht van hun leven de kans geeft om in de regio daar een land te helpen opbouwen. Een land met een passende cultuur bij de belevingswereld van deze snuiters.

Maar als je oproept om de vluchtelingen in Moria te helpen, wat bedoel je dan? Dat is mij niet helemaal duidelijk. Want het is niet onwaarschijnlijk dat de branden zijn aangestoken door vluchtelingen zelf. Dit is zelfs zeer waarschijnlijk, volgens de Griekse premier.

Ik vind het een beetje verwarrend. Als media zeggen dat we de vluchtelingen moeten helpen, wat bedoelen ze dan? Helpen met in de fik steken? Ik hoop toch van niet. Wees eens wat duidelijker main stream media.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap