Charme offensief van Rutte en de Jonge, nu maak ik mij pas echt zorgen!

Charme offensief van Rutte en de Jonge, nu maak ik mij pas echt zorgen!

Mark Rutte en Hugo de Jonge beantwoordden vragen van het publiek.

Dit voorjaar werd Nederland stilgelegd vanwege het coronavirus. Het Nederlandse beleid wist niet te voorkomen dat er een enorme druk op de zorg kwam. Ook haperde de voorziening van beschermingsmiddelen maanden achtereen. Omdat er geen tijd en aandacht was voor verzorgingshuizen, was er een ware golf met doden onder de bewoners. Onder onzekere omstandigheden en met gevaar voor eigen leven sprongen zorgmedewerkers op de bres. 

En terwijl het kabinet het geld naar de E.U. verscheept, zetten de Kamerleden het op een rennen om meer salaris voor de zorg te voorkomen.

Opvallend was dat dit voorjaar iedere keer als het kabinet ernstig verzaakt had, er een charme offensief volgde. Dat was misschien niet voor iedereen duidelijk, omdat onze mediaas de feitjes uit het nieuws hielden, om ‘paniek te voorkomen’. Na een te lage testcapaciteit volgde een charme offensief. 

Maar nu gaat het charme offensief voor de missers uit. Ik zie met angst en beven de toekomstige krantenberichten tegemoet. Te kort testcapaciteit? Verspreiding vindt plaats via de lucht? Ventilatie niet op orde? Overheid is niet klaar voor een tweede golf in zorginstellingen? Ziekenhuizen kunnen door weglopend personeel het werk niet meer aan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap