Coronagate Grapperhaus gaat maar niet weg

Coronagate Grapperhaus gaat maar niet weg

Het incident op de bruiloft van minister van justitie Grapperhaus gaat maar niet weg. Zowel in het nieuws als op de social media blijft het onderwerp van gesprek. 

Kabinet Rutte had gehoopt dat het met de ouderwetse toverspreuken ‘excuses’, ‘had niet moeten doen’ en ‘diep door het stof’ de geest terug in de fles te krijgen. Ook valt op dat het coronadashboard in aanloop naar het debat waarin het incident werd gemeld bleef steken, terwijl er in de afgelopen dagen de achterstand moest worden ingehaald. Handig, van die fouten die politiek goed uitkomen op het moment dat de discussie start.

Het incident blijft maar door etteren. Rutte en zijn vrienden blijven volhouden dat de geloofwaardigheid van Grapperhaus niet is aangetast. Helaas denkt het publiek daar anders over. 

Deze veenbrand maakt duidelijk dat de positie van het hele kabinet ongemakkelijk is geworden en kan overslaan op de hele regering. Met de verkiezingen in zicht ruiken diverse partijen bloed. Het CDA is druk bezig geweest om zichzelf volslagen belachelijk te maken. Het is voor iedereen, behalve het CDA een meesterzet voor de komende verkiezingen om Grapperhaus zo lang mogelijk te laten zitten. 

Alleen hoe lang zijn positie houdbaar is, blijft de vraag. Helemaal nu de coronamaatregelen van het kabinet geen deuk in een pakje boter meer slaan.

De overeenkomst tussen Grapperhaus en corona, beiden zijn voorlopig nog niet weg.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap