D66 maakt de democratie kapot

Een veel gehoord argument is dat het voldoende is om eens in de vier jaar te stemmen en dat de politici daarna wel kunnen uitmaken wat het beste voor ons is.

Als één ding na de afschaffing van het referendum wel duidelijk is geworden, is het dat politici steeds harder richting de afgrond beginnen te hollen. Kampioen democratie slopen is met stip de partij van minister Ollongren, D66.

De minister kreeg een beschamende historische motie van afkeuring van de eerste kamer aan haar broek, omdat ze bij herhaling blijft weigeren de eis van de eerste en tweede kamer om de huurverhoging te bevriezen. Inmiddels zijn de huren opnieuw omhoog gegaan. De laatste minister met een motie van de eerste kamer was in 1875. Waarna de minister van Binnenlandse zaken en Financiën aftraden.

Je verwacht dat een minister een geluid uit de eerste kamer serieus neemt. In plaats daarvan treft ze voorbereidingen om de eerste kamer op afstand te zetten. Door de macht van de eerste kamer in te perken. Waarmee opnieuw de democratie verder wordt uitgehold.

En terwijl de mede D66ers van deze ongekozen potentaat met het vingertje naar Oost Europa blijven wijzen, sloopt de D66 minister de democratie in eigen huis stukje bij beetje.

D66 heeft het contact met de burger totaal verloren en staat lijnrecht tegenover de nog altijd urgente redenen waarom de partij destijds werd opgericht. Democratische vernieuwing. In plaats daarvan wordt elke dag dat D66 in het kabinet zit de democratie verder gesloopt. Wat overigens ook de VVD prima uitkomt. En wie gaat er beoordelen hoe de komende verkiezingen moeten plaatsvinden? Deze democratie slopende minister.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap