De nieuwe spoedwet, een treinramp in de maak

De nieuwe spoedwet, een treinramp in de maak

Er zijn natuurlijk onderwerpen die je als schrijver ook onder de huid gaan zitten. Daarom is het soms verstandig om eerst wat afstand te nemen en vervolgens te kijken wat de werkelijkheid is en welk deel voortkomt uit je eigen kinderachtige wensen. Volgens mij is dat wat er momenteel misgaat bij de jongens en meisjes van de media van de hoofdstroom.

De rechtsgang rond de avondklok is een thema waarbij ik toch eerst wat afstand moest nemen om te onderzoeken welke van mijn bezwaren overeind zouden blijven een aantal dagen.

Viruswaarheid moet beschimpt worden. Tenminste die indruk krijg ik bij wat ik zie en lees. En ongetwijfeld hebben ook zij niet het alleenrecht op de waarheid. Toch worden er een aantal punten aangedragen die je in een democratie ter discussie mag stellen. De belangrijkste daarvan is volgens mij de vraag:

Staan de maatregelen in verhouding tot het werkelijke risico?

 

Wat de kamerleden in het demissionaire kabinet bewijzen is in ieder geval dat zij geen ruggegraat genoeg hebben om de VVD halfgod Rutte aan te spreken op zijn aanhoudend gerommel. Er is geen visie, geen kennis en geen perspectief.  

En dan ligt er ook nog een vette crisis op de loer. Heel veel geld vlucht momenteel in alternatieven zoals goud, zilver en Bitcoin. Er is zo veel vraag, dat een handelaar in zilver onlangs even niet meer kon leveren.

Door het loskoppelen van de goudvoorraad van de waarde van de dollar en de euro hebben beide munten geen andere basis dan consumentenvertrouwen. 

De drukpers in de kelde van onze centrale bank staat driftig te stampen. en van alle dollars die momenteel in omloop zijn, is 40% aangemaakt in de laatste 10 maanden. 

Bij de introductie van de Bitcoin werd geroepen dat het een bubbel is. De Bitcoin heeft echter een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de euro. De munt kan niet ongeremd worden bijgemaakt door banken. Blockchain en decentraal beheer daarvan maakt het heel moeilijk er mee te sjoemelen. 

De Bitcoin wordt een bubbel genoemd, maar heeft ten opzichte van de euro een aantal belangrijke voordelen. 

Volgens deskundigen ligt de volgende grote crisis op de loer. Niet in de laatste plaats door het ongeremd bijmaken van euro’s. Weimar 2.0 is een wereldwijd fenomeen. Dit is volgens mij het echte verhaal achter Build Back Better. De elite ziet ook dat de big crash van de 20’s er aan komt en sorteert alvast een beetje voor op de gevolgen er van. 

Met deze ontwikkelingen in de achtergrond is het zorgelijk dat er hardop wordt getwijfeld aan het functioneren van de rechtstaat. 

En als ambtenaren haast maken, gaan ze fouten maken. Zolang iedereen het te druk heeft met naar de kroeg gaan kom je daar als overheid misschien wel mee weg. Maar ga je mensen na 21 uur verplichten om op de bank te blijven hangen, dan zijn er altijd een paar exemplaren die het waarheidsgehalte van het handelen van de staat eens lekker tegen het licht houden. 

De rechtbank heeft zichzelf geen dienst gedaan met de gang van zaken rond de avondklok. Het vertrouwen is alleen in de hoofden van de rechtbank nog onwankelbaar. Er is veelvuldig gewezen op de twijfels over de rechtsgelijkheid als de regering in 4 uur een onwelgevallige uitspraak kan laten bevriezen.

De slordigheid van het kabinet en het feit dat zij maar moeilijk effect en noodzaak van een draconisch middel als een avondklok kunnen beargumenteren blijft een ongemakkelijk onderbuik gevoel geven.

Aan de ene kant wil de landsadvocaat voor de rechter hardmaken dat de avondklok noodzakelijk is. Aan de andere kant kan de horeca niet open omdat het kabinet dat hij vertegenwoordigd het vaccinatieprogramma maar niet op orde krijgt. 

Zo graven juristen een eigen graf voor de politiek. Als de situatie zo ernstig is dat de avondklok werkelijk noodzakelijk is, dan kan de ondernemer die getroffen is door het wanbeleid van Mark en Hugo de verantwoordelijken straks voor de rechter slepen. Er zijn inmiddels voorbeelden zat van landen die de zaakjes een stuk beter op orde hebben.

Een rechter die de inhoudelijke uitleg van van Dissel beschouwd als onderdeel van een niet inhoudelijke zitting. Zegt die niet eigenlijk dat de woorden van van Dissel geen inhoud hebben?

Mark Rutte blijft net zo lang de randen van het juridisch fatsoenlijke opzoeken, tot hij een keer te ver gaat. Na de val van het kabinet is ook de val van Rutte onvermijdelijk.

 

De internet scheet van de dag. Deplatformed.nl elke dag om 12 uur een internetscheet. En elke vrijdag om 12 uur een beschouwend artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap