Elite maakt zichzelf crimineel

Elite maakt zichzelf tot crimineel

Een crimineel is iemand met een strafblad. De twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is daarom des te vreemder dat er aan overtreden van de 1,5 meter regel een strafblad notitie is gekoppeld. 

Hierdoor worden veel mensen die nog nooit iets serieus op de kerfstok hebben gehad tot crimineel gebombardeerd. Wat het doel is met deze bestuurlijke gekkigheid is mij nog niet helemaal duidelijk. Wil je gewoon volk criminaliseren? Of is het doel het hebben van een strafblad normaliseren?

Als het etnisch deprofileren van Halsema niet werkt, kan het handig zijn om de betekenis van het strafblad homeopatisch te verdunnen. Of dit een echt doel is van de elite weet ik niet. Een gevolg daarvan is het wel.

Nu wil het ongelukkige geval dat achtereenvolgens het Halsma, het Koningshuis, minister Grapperhaus en staatssecretaris Broekers-Knol een eigen schijt aan corona feestje hebben gehouden, door de 1,5 meter regel aan de laars te lappen.

Geen van deze mensen heeft een strafblad overgehouden aan dit incident. Terwijl dit voor het volk onder de zelfde omstandigheden wel het geval zou zijn. In het geval dat Grapperhaus het strafblad zou krijgen dat hij zichzelf zou moeten opleggen wanneer hij de regels netjes toepast, moet hij opstappen. Een minister mag geen strafblad hebben.

Totale willekeur toe kunnen passen bij het uitdelen van een strafblad is handig om je politieke tegenstanders opzij te zetten. 

Het laatste kleine beetje geloofwaardigheid wordt steeds weer te grabbel gegooid. 

Er wordt geen dialoog gevoerd waarin de wetenschap vooruit komt in de aanpak van het corona virus. Het nieuwe griepseizoen wordt gestart met opnieuw te korten aan alles. Het lijkt wel alsof alle verantwoordelijke partijen deze zomer op de handen zijn blijven zitten. 

Ondertussen wordt er een spoedwet doorgedrukt die nog meer willekeur mogelijk maakt. 

Het wordt tijd voor nieuwe verkiezingen.

Sorry!:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap