Gij zult geen commentaar hebben op de MSM!

Gij zal geen commentaar hebben op de MSM!

Om een autoriteit te kunnen zijn moet je een tegenmacht hebben. Het probleem met de voorbeelden die dat niet hadden is dat ze vroeg of laat uit de bocht vliegen.

De massa heeft ook moeite om autoriteit aan te spreken zodra iemand op een voetstuk staat. Maikel Jackson is daar een mooi voorbeeld van. Tijdens zijn leven werd hij door zijn talent om liedjes te maken op zo’n voetstuk geplaatst dat het hem aan de nodige correctie van zijn omgeving ontbrak. Dat bracht gedrag dat voor een volwassene niet gezond is. Waarbij het uit het raam van de eerste verdieping houden van je kind één voorbeeld is.

Tegenmacht en een tegengeluid zijn gezond. Het lijkt alleen lastig, omdat het je dwingt na te denken over je handelen.

De afgelopen twee weken stellen main stream media zelf ook de vraag waarom er toch zoveel commentaar is op het eigen functioneren. 

Het werd wat onhandig verwoord door de mevrouw in dit filmpje:

De gemiddelde Nederlander heeft niet het talent om zich zo scherp uit te drukken als de media als norm presenteren op  het aquarium der verdronken ideeën, dat ook wel televisie wordt genoemd.

Tja, we hebben niet allemaal een autocue of oortje met de voltallige redactie. 

Speciaal voor mijn vrienden van de main stream media volgt hier nog een kleine onderbouwing van het terechte commentaar op de media.

In een land waar de media niet op schoot zit bij de macht, kan een kindertoeslagen affaire nooit plaatsvinden. En al helemaal geen jaren voortslepen. 

“Er is zo’n innige band tussen het kabinet en de pers… dat de gedupeerde gezinnen nooit in beeld gekomen zijn.”

Dat is ferme taal van Omtzigt. Hoe gaat de NOS om met dit commentaar?

Ach, eigenlijk hoeft er niet te worden aangegeven wat er mis is met de Nederlandse journalistiek. Ze weten het zelf ook wel. Anders wordt er niet zo veel moeite gedaan om de feitjes uit beeld te houden. Zoals de NOS hier presenteert. 

Een ander voorbeeld is het Trump is de duivel en Biden is Jezus Christus narratief. 

Niemand is alleen maar goed en niemand is alleen maar slecht. Deze zwart/wit berichtgeving is lachwekkend. 

En ja, gelukkig zijn er nog enkele uitzonderingen. Journalisten die berichten los van de macht. De conclusie is wel dat de journalistiek in Nederland dood is als er nog slechts uitzonderingen zijn die hun vak verstaan.

Waar zijn in de MSM de echte verslagen over de Nederlanders die compleet met de rug tegen de muur staan in de pandemie? Waar zijn de velddeskundigen die inhoudelijk kunnen reageren op het steeds meer falende overheidsbeleid?

Wie signalen uit de samenleving negeert, kan onverwacht door de werkelijkheid worden ingehaald. Zoals na de verkiezing van Trump, toen de media 3 weken in paniek over de treurbuis rondrenden. Om daarna opnieuw het door de macht voorgekauwde verhaal op te braken.

Je zult zo je brood moeten verdienen. Treurig.

6 gedachten over “Gij zult geen commentaar hebben op de MSM!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap