Groepsimmuniteit begint langzaam te werken

Groepsimmuniteit begint langzaam te werken

Mark Rutte wil graag dat we gaan voor groepsimmuniteit tegen Covid19:

De echte problemen in de zorg worden door de politiek niet benoemd, maar uit de weg gegaan. In de zorg werken twee type mensen, de zorgverlener die er elke dag opnieuw voor gaat om kwalitatief goede zorg te verlenen. Helaas met steeds minder middelen. En helaas de het roofdier dat we ‘manager’ noemen die vooral de geldstromen komt ‘stroomlijnen’.

In de zorgtop vind je erg veel oud politici en bestuurders. De cowboys uit de politiek maken van de zorgverlening ook cowboy organisaties. Niet alleen is er onvoldoende geld om het personeel een structurele loonsverhoging te geven, het geld is op. De komende jaren zal er een personele leegloop volgen op de werkvloer. Steeds meer zorgmedewerkers geven aan de branche te verlaten. Het gevolg zal een branche zijn waar alleen cowboys nog uit de voeten kunnen. 

Onze verzorgingshuizen kunnen de Covid 19 situatie makkelijk aan, echt:

De politiek kijkt waarschijnlijk al langer dan dit afgelopen half jaar de andere kant op.

En onze kamerleden schrokken nog lang en gelukkig.

Groepsimmuniteit begint langzaam te werken. Niet die tegen Covid19, maar tegen het gewauwel van Mark Rutte. De VVD daalde namelijk voor het eerst in lange tijd 3 zetels in de peilingen. Als deze ontwikkeling zich doorzet tot aan de verkiezingen is er straks sprake van groepsimmuniteit tegen de VVD.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap