Kabinet Rutte lijkt van leugenaars aan elkaar te hangen

Kabinet Rutte lijkt van leugenaars aan elkaar te hangen

Minister Grapperhaus negeerde zijn eigen regelgeving op zijn bruiloft. Het kabinet wrong zich in alle bochten om de minister op zijn plek te houden. 

Minister Ollongren negeerde een motie en nog een motie, en schreef geschiedenis. 1875 was de laatste motie van afkeuring van de eerste kamer tegen een minister. Ollongren kan hem bijzetten in haar prijzenkast.

Het onvermijdelijke is gebeurd, de huren zijn in zes jaar tijd niet zo hard gestegen als in de periode die door de minister nu al maanden wordt genegeerd. En Karin blijft Koninklijk wuiven dat ze het allemaal wel oplost ergens, ooit in de toekomst. Het wekt geen vertrouwen bij het volk. Het kabinet sluit vooralsnog de gelederen. 

 

En nu het OM weer. De schijn van partijdigheid wordt steeds moeilijker te verbergen. De oproep van Akwasi was dom, zoals de minder uitspraak van Wilders. Alleen wordt de ene wel veroordeeld, ondanks nuancering van de bewoording achteraf. Akwasi wordt niet vervolgd, omdat zijn nuancering wel voldoende blijkt. Het enige verschil tussen beide heren is dat Wilders de VVD zo hinderlijk voor de voeten blijft lopen.

Als Akwasi verstandig is, dan gaat hij de VVD niet te veel irriteren met allerhande beschuldigingen. Dat zou kunnen worden opgevat als hinderlijk voor de voeten lopen.

Dit kabinet heeft zich tot elkaar veroordeeld. Als ze elkaar ook maar een strobreed in de weg leggen, trekt de ander de stekker uit het kabinet. Dan kun je politiek niet meer voor of achteruit. Het levert onooglijke politiek op, waarbij coronaboetes worden aangepast om de minister nog een beetje in het zadel te houden. Het kabinet maakt zich op voor een hele hete winter, want dit soort verstandshuwelijken is gedoemd om te stranden.

Politiek is een spel van beroepsleugenaars en na vier jaar duwt de VVD iedereen een spreekwoordelijk mes in de rug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap