Lesbische vrouw overgoten met kokend water, COA behandelt slachtoffer als dader

In de nacht van 2 op 3 augustus is een lesbische vrouw van Nigeriaanse afkomst overgoten met kokend water, door een inwoonster van het asielzoekerscentrum Gilze in Brabant. Het gevolg zijn gruwelijke brandwonden. De vrouw verkeerd in shock en is voor het leven verminkt.

De vrouw is geen inwoonster van het bewuste AZC, maar kwam haar vriendin bezoeken. Na het incident is door de beveiliging eerste hulp verricht. Daarna werd contact gezocht met het GZA, de artsendienst voor asielzoekers, deze dienst weigerde hulp. In het ziekenhuis in Tilburg is zij vervolgens geholpen.

Homohaat is de aanleiding voor het incident.

In plaats van het oppakken van de dader en snelrecht toe te passen, werd het slachtoffer na het voorval in eerste instantie een jaar lang de toegang tot het AZC ontzegt. Dit werd later teruggedraait.

Het COA staat bekend als een gesloten bureaucratisch bolwerk, dat incidenten bij voorkeur uit het nieuws houdt. Deze bureaucratie werkt in de hand dat de dader door het systeem geholpen wordt en nog steeds vrij rondloopt.

In Nederland wordt er bewust voor gekozen om criminele asielzoekers niet uit te zetten, omdat een rechtszaak de kans op uitzetting juist blijkt te verkleinen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap