Nederlandse journalistiek heeft bloed aan de handen

Nederlandse journalistiek heeft bloed aan de handen

Na de eerste corona golf volgde een relatief rustige zomer. Deze zomer had gebruikt kunnen worden om ons voor te bereiden op de tweede golf die nu plaats vindt.

Al in maart waren er diverse partijen die vraagtekens plaatsten bij de gekozen strategie van de overheid in de aanpak van het corona virus. In maart werden deze klokkenluiders volkomen genegeerd door de officiële Nederlandse media.

Achteraf praten de media slecht beleid recht.

Tot aan de zomer heeft het corona virus een ware veldslag aangericht in de verzorgingshuizen. En deze zomer had gebruikt kunnen worden om de problemen aan te pakken. Dat is niet gebeurd. De media hebben om de rust te bewaren gekozen het overheidsbeleid aan het volk aangesmeerd, in plaats van het vervullen van de journalistieke plicht om kritische vragen te stellen. 

Gisteren meldde de Telegraaf dat de verdubbeling van het aantal besmettingen in verzorgingshuizen zorgwekkend is. 

Het virus grijpt in onze verzorgingshuizen opnieuw hevig om zich heen.

Met het mee joelen met de politiek, heeft de journalistiek geen signalerende werking gehad. het gevolg is dat opnieuw 219 verzorgingshuizen in Nederland kampen met een corona besmetting. Een besmetting die zonder maatregelen heel snel om zich heen kan grijpen. 

De Nederlandse journalistiek heeft bloed aan de handen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap