NOS en de verheerlijking van geweld

Redactie NOS normaliseert geweld

De NOS verwordt steeds meer tot een propagandamachine van een defecte overheid. In plaats van het aanspreken van regering en burgemeesters op de verantwoordelijkheid voor de veiligheid op straat, wordt het geweld in de Haagse Schilderswijk en het Utrechtse Kanaleneiland voorzien van excuses.

Standaard worden daders hierbij in een slachtofferrol geduwd. 

Waar in België eb en vloed als oorzaak worden aangehaald om de bewuste groep niet te hoeven aanspreken op de eigen verantwoording, is in Nederland volgens de NOS een combinatie van corona en verveling. In de Schilderswijk en op Kanaleneiland is er immers geen getijdewerking. 

 https://twitter.com/tomvangrieken/status/1292513578990411784

In ieder geval kunnen we de theorie van de VRT afschrijven, door de geringe getijde invloed in de Schilderswijk. 

Terwijl de politie door lokale overheden worden gedwongen om toch vooral te denken om het etnisch profileren, ontstaat er een situatie waarbij misstanden niet meer kunnen worden aangepakt. Agenten zijn bang van discriminatie te worden beticht. 

En zo is de cirkel rond. De politie wordt door de politiek met handen gebonden en groepen onruststokers weten dat ze vrij spel hebben.

Wat over blijft is een overheid die belasting oogst en het met kruiwagens tegelijk naar de E.U. brengt, maar geen thuis geeft als ze op haar verantwoordelijkheden wordt aangesproken.

De vraag is wat er met een overheid gebeurd die zichzelf in stand houdt, maar zichzelf ook volkomen overbodig heeft gemaakt?

www.deplatfored.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap