Officier Jacobien Vreekamp daags voor zitting van zaak gehaald, verdenkt OM zichzelf van racisme?

Officier Jacobien Vreekamp daags voor zitting van zaak gehaald, verdenkt OM zichzelf van racisme?

De schandalen onder het kabinet Rutte zijn in aanloop de  aanloop naar de verkiezingen niet meer bij te houden. Het openbaar ministerie brengt zichzelf opnieuw in verlegenheid bij de seponering van de zaak tegen Akwasi. De dienst doende officier blijkt vuistdiep in het Amsterdams activisme.

Zij is onderdeel van het circus dat Akwasi ruggesteund in zijn uitspraken tot geweld. Die uitspraken zijn buitengewoon agressief waarin hij oproept tot geweld tegen voorstanders van zwarte piet en sinterklaas. 

Omdat Akwasi nooit is veroordeeld voor een geweldsdelict, lijkt het mij sterk dat de man zijn domme uitspraken ooit in de praktijk zal brengen. De wet is echter heel duidelijk, oproepen tot geweld mag niet.

Het viel de laatste jaren al op dat justitie een gekleurde bril opheeft in de rechtszaal. De bedreigers van Sylvana Simons worden (terecht) hard aangepakt, de bedreigers van Wilders worden met rust gelaten. De minder, minder, minder uitspraak van Wilders is strafbaar, omdat de latere nuancering van de PVV voorman niet meegenomen wordt in de beoordeling. Zijn woorden worden specifiek geisoleerd beoordeeld. In de zaak waarin het TV programma Buitenhof Baudet woorden in de mond legt, waren het volgens de rechter juist de woorden buiten de leugen van het programma die maakten dat de woorden van Baudet anders geinterpreteerd konden worden.

Het is de werking van de Trias-Hypocritica op volle sterkte. Het probleem in de Akwasi-zaak is de rechtsongelijkheid. Door zich in het gebied van het activisme te begeven EN een uitspraak te doen over de vervolgbaarheid van iemand uit datzelfde activistische circuit heeft Jacobien Vreekamp de schijn van partijdigheid tegen zich. 

Een dag voor de zitting vandaag is dezelfde officier Vreekamp van een andere zaak gehaald. Niet dat het openbaar ministerie zichzelf verdenkt van racisme (hoewel wat gezonde zelfkritiek goed zou zijn), maar om te voorkomen dat de nieuwe feiten over Vreekamp door de verdediging gebruikt kunnen worden.

Het kaartenhaus van Ferd wankelt opnieuw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap