Vergeten Nieuws

De totale gekte in de nieuwsvoorziening in de VS waait over naar Europa. Volkomen onzin komt op het nieuws en in de kolommen van kranten. Het is ‘nieuws’ waarvan het weinig moeite kost om de wankele waarheid ervan te onderzoeken.

Om te voorkomen dat de kromme redeneringen onderzocht worden, wordt iedereen die de ‘goede bedoelingen’ van de media in twijfel direct voor racist of extremist uitgemaakt.

Het is een heilloos pad.

Het is de taak van de nieuwe media om alleen maar zichtbaar te maken hoe matig de kwaliteit is van de mainstream media. Wat voor nieuwswaarde zit er in het zoveelste bericht dat Trump alles helemaal verkeerd doet? Helemaal als je hier net iets dieper in duikt dan de zoveelste papagaai die zichzelf journalist noemt.

Ik ben er echt van overtuigt dat iedereen prima in staat is om zelf te beslissen hoe ze in de wereld willen staan. Het belerende vingertje van bijvoorbeeld de NPO hebben we daar niet bij nodig.

In de VS bestaat er geen publieke omroep. En als we heel eerlijk zijn, bestaat er in Nederland ook geen publieke omroep meer. Daarnaast zijn onze commerciële media, niet commercieel, ze zijn gekocht. Dat zijn twee totaal verschillende zaken. Dat is het echte probleem van de MSM in de VS en hier.

De MSM is een correcte mening machine die af en toe wat nieuws publiceert. Een ander ernstig probleem is dat de MSM met regelmaat ‘vergeet’ nieuws te publiceren.

Enkele voorbeelden daarvan zijn de aanhoudende protesten in Frankrijk, de grooming gangs in het Verenigd Koninkrijk. Daar waren autoriteiten al op de hoogte van de seksuele uitbuiting, maar in verband met de achtergrond van de daders werd niet ingrepen. Ze waren bang voor racist te worden uitgemaakt. In plaats van het repareren van het lek, maakt de Engelse overheid overuren om het ontkende uit de media te houden. In Nederland zijn de media ook ‘vergeten’ melding te maken van die schandelijke gebeurtenissen.

Op dit moment vergeten media te melden dat er moorden op blanke boeren plaatsvinden in Zuid Afrika. En dat er in de VS ook ernstige ongeregeldheden plaatsvinden, waarbij mensen zijn vermoord omdat ze alleen van mening waren dat iedereen er toe doet en dit onder woorden brachten.

Als er een gekleurde Amerikaan wordt vermoord, raken de talkshows wekenlang niet uitgepraat over het onderwerp. Het nieuws dat minister Kaag terroristen financiert die met dat geld een tiener vermoorden haalt nauwelijks het nieuws. En verdwijnt meteen naar de achtergrond. Het is een teken dat het heel erg fout zit met de nieuwsvoorziening in ons land.

Hoofdredacteur van de NOS, Marcel Gelauff beklaagde zich er over dat zijn journalisten in de straat worden aangesproken op de matige kwaliteit van zijn nieuwsorganisatie. Gelauff gaf aan dat er in de wet staat dat de NOS onafhankelijk is en dat de onafhankelijkheid daarmee bewezen is. Het is een drogredenering, deze wet bewijst juist dat een wet niets voorstelt, als je niets doet aan handhaving.

De E.U. heeft een beleid waarbij journalisten die berichten over de unie alle onkosten compleet vergoed kunnen krijgen. Daarnaast wordt er invloed uitgeoefend door middel van verdragen die bepalen dat er niet meer negatief mag worden bericht over zaken die te maken hebben met vluchtelingen.

En dat kan niet, want dat schaadt de basis beginselen van de journalistiek. Voor een journalist is er geen positief of negatief. Voor journalisten zouden er alleen feiten moeten zijn.

Opvallend is ook dat de feiten die nadelig kunnen worden uitgelegd over de E.U. uit onze kranten blijven. Terwijl een gezonde unie alleen kan bestaan bij een goede afweging van de feiten. Omdat de problemen onze bestuurders boven het hoofd groeien, wordt de wurggreep op de publieke opinie steeds verder opgevoerd.

Het nieuws dat onze journalistiek vergeet te publiceren, is in veel gevallen opvallend verontrustend.

Het huidige media landschap overziend, is er maar één conclusie mogelijk; koop de media in ‘het vrije Westen’ en je koopt ‘het vrije Westen.’

De journalistiek is er sinds de eenwording van de E.U. alleen maar op achteruit gegaan.

Kees Kikker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap