Vervanger Jacobien Vreekamp fijne jongen

Vervanger Jacobien Vreekamp fijne jongen

Dat was toch wat, het hele ministerie van justitie weer in rep en roer. Het was allemaal iets te duidelijk dat het ministerie een eigen mening heeft die opvallend sterk overeenkomt met de uitspraken in rechtszalen en onderweg naar die rechtszalen. 

We zullen het er maar op houden dat ze allemaal een beetje overwerkt zijn binnen het justitiele apparaat. 

Gisteren werd een rechtszaak gehouden tegen een aantal mensen die zich onder een Facebook bericht van een NRC journalist buitengewoon grof hebben uitgelaten. Dat moet je niet doen. En het is dan ook goed dat we een rechtssysteem hebben waarin de vraag kan worden voorgelegd aan een rechter, of de uitspraken het wettelijk kader te buiten gaan. 

Het is dan wel fijn als je met zijn allen er van op aan kunt dat de rechtspraak zuiver is en dat er geen activisme of heksenjacht bij een deel van het politieke spectrum plaatsvindt. Terwijl een andere groep alle perken te buiten mogen gaan. Een justitieel apparaat dat niet kan voldoen aan die eenvoudige voorwaarden splijt de bevolking.

Sidney Smeeds krijgt zijn zin, er worden veel artikel 12 procedures opgestart.

Oproepen tot haat of geweld, doe dat niet. Nooit. Als de boodschap niet aankomt is dat niet jouw probleem. 

De ophef was afgelopen weekend zo groot, dat de OVJ vervangen werd door een nieuwe. Die nieuwe is ook een fijne jongen. Arabist Jansen verklaart over de deze officier:

Op het moment waarop de gehele tekst van het verslag van het verhoor klaar stond op de computer om uitgedraaid te gaan worden om vervolgens ondertekend te worden door de aanwezigen, vroeg Officier van Justitie mr Paul Velleman om nog een kleine toevoeging: of getuige (ik dus) niet nog even kon verklaren dat en de Bijbel precies even agressieve passages voorkomen als in de Koran.”

Het zit vast wel goed met de Nederlandse rechtsspraak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap