Vijf minuten geen links geluid bij NPO, publieke omroep in de war.

Vijf minuten geen links geluid bij NPO, publieke omroep in de war.

Dat was wat. Was er vijf minuten geen extreem linkse televisie op de publieke omroep, is de omroep meteen heel erg in de war.

Sinds kort is Fidan Ekiz te zien in een nieuwe talkshow van BNN-Vara. Het geluid van de presentatrice is alles behalve volgzaam links. Ekiz volgt haar eigen gevoel en onderbouwd haar mening met degelijke argumentatie. Dat duurde echter maar vijf minuten, de hele omroep is in de war omdat iemand na jaren niet bereid is om het standaard riedeltje gemakzuchtige linkse missers na te brallen. 

Het is een verfrissend geluid. Dat na jaren van commentaar op de eenzijdigheid van de Nederlandse media voor het eerst wordt blootgesteld aan de Hilversumse studio omgeving.

NPO’s mediaforum keurt Fidan Ekiz af: ‘Te extreem’

Er zijn voorstanders en tegenstanders van de inbreng van Ekiz. Wat daarin opvalt is dat er in de voorstanders zich vooral onder het burgervoetvolk bevindt. De tegenstanders zijn onder de deugelite in diverse mainstream media oververtegenwoordigd. 

Echt onhandig was natuurlijk de inmenging van minister in het Wildersproces.

 

Een samenvatting van alle media in reactie op het optreden van Fidan Ekiz: als we elkaar niet klakkeloos meer kunnen napraten, wat moet er dan worden van de staatsomroep?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap