Waarom ik wacht tot Parler weer online is

Waarom ik wacht tot Parler weer online komt

Het wordt met de dag duidelijker. Wie zich wil laten leiden door kleuters, kan prima terecht bij de elite. 

Parler is van het web geveegd door de grote jongens Amazon, Apple en Google. De argumentatie daarvoor is dat de site te weinig doet aan het bestrijden van extreem rechtse ideeën. Voor de duidelijkheid, wij bij deplatformed moeten niets hebben van extremisme van welke kant dan ook. Wij geloven dat geweld een gebrek aan intelligentie laat zien. Wij kunnen ook niets met een oppervlakkige afkeer tegen het onbekende.

Jack Dorsey is de kleuter die sturing geeft aan de site Twitter. Twitter doet veel te weinig tegen antisemitische uitspraken op het eigen platvorm. Hetgeen een argument was om Parler te cancellen. Er is al veel geschreven over de dubbele moraal op het internet. 

Het grootste probleem op dit moment is dat er in het westen door de elite minimaal de helft van de bevolking wordt weggezet als rechtsextremist. Wat de media daar eigenlijk mee zeggen, is dat dit deel van de bevolking niet slaafs achter oppervlakkig elitair denken aan loopt. En niet slaafs slikt wat ze wordt voorgeschoteld. Wie is hier de extremist, als het een kleine elite is die een afwijkende mening heeft? Het is een miscalculatie die uiteindelijk onhoudbaar zal blijken. 

Parler is het enige social media platvorm dat is aangevallen door de huidige macht. Dat wil zeggen dat het de enige partij is, die de grondbeginselen van vrijheid van meningsuiting blijkt te eerbiedigen. 

Adam Curry heeft met zijn ‘No agenda show’ gezorgd voor een internet gemeenschap die zichzelf onderhoudt en daardoor vrij kan functioneren van de macht. 

Dit is de toekomst. Zodra Parler deze hobbel heeft genomen, is het bedrijf een stap verder met een social media platvorm dat onafhankelijk van de macht en haar kleuters kan functioneren.

Daar kan ik nog wel even op wachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap