Wat betekenen woorden van Rutte

Wat betekent uitspraak Rutte?

Rutte wist de woorden uit te brengen van de week over de intimidatie van politici: ‘Ik vind dit onacceptabel, je blijft met je poten van een ander persoon af, dus ook van politici. Je mag kritiek hebben, maar je gaat elkaar niet belagen.’

Het was een reactie op een verbale aanval op het kamerlid Omtzigt tijdens een protest tegen de Covid 19 maatregelen door het kabinet. De vraag die wij ons stellen wat betekenen deze woorden van de minister president?

Rutte heeft een naam op het gebied van het in het zadel houden van malafide politici als Hennie Keyzer en wordt verdacht van het politiek uitschakelen van politici die al te veel opkomen voor de belangen van de burger.

Ongetwijfeld bedoelt Rutte met deze uitspraak dat iedereen moet stoppen met het belagen en kalt stellen van politici die hem hinderlijk voor de voeten lopen en zal de rechtszaak tegen Wilders worden gestaakt. 

De hele uitspraak draait om Pieter Omtzigt die belaagd werd en met de dood bedreigt door een demonstrant. Een ongemakkelijk moment, omdat juist Omtzigt één van de laatste Kamerleden is van een partij in het kabinet dat daadwerkelijk oog heeft voor de temperatuur in de samenleving. Er zat dus geen enkele logica in de uitspraken van de demonstrant. Een teken dat we ons op een hellend vlak begeven en het gevaarlijke stoken van de Nederlandse media niet meer geaccepteerd wordt. Het wordt tijd dat de media hun werk weer gaan doen, en kritisch en serieus de ontwikkelingen in de maatschappij gaan verslaan in plaats van sturen.

Omtzigt is al jaren een luis in de pels van de regering. Hij was door de CDA top al terzijde geschoven en op een onverkiesbare plaats gezet. Toch kwam hij met voorkeursstemmen in de tweede kamer. Ook dit Kamerlid loopt het kabinet Rutte regelmatig hinderlijk voor de voeten. Het NRC werd ingeschakeld om Omtzigt te beschadigen. Het was een mislukte poging aan de ene kant. Feit is wel dat Omtzigt van het betreffende dossier werd afgehaald. Je ziet Omtzigt voorzichtig laveren tussen het lompe beleid van het kabinet en de belangen van de kiezers die hij als één van de weinigen lijkt te behartigen.

Omtzigt is samen met het Kamerlid Renke Leijten een pitbull in het boven krijgen van de onderste steen in de toeslagenaffaire van de belastingdienst.

Volgens mij bedoelt Rutte ook met zijn uitspraak ook dat de belastingdienst moet stoppen met het belagen van mensen en de problemen op lossen.

Het NRC maakte het Omtzigt onmogelijk om de onderste steen in het MH17 debacle boven te krijgen. Er zijn mensen voor wie het heel vervelend is als de onderste steen in dat dossier boven komt.

 Voor een democratische partij loopt de lijsttrekkers verkiezing van het CDA wel erg stroef. Het had een glanzende overwinning moeten worden voor de ideale schoonzoon van de partij Hugo de Jonge. Tijdens de herhaling van de eerste stemming, won de Jonge met een clownsschoenlengte voorsprong. De populariteit van de Jonge volgens de media bleek toch niet zo onaantastbaar als geschetst. En nu rammelt de lijsttrekkers verkiezingsapp van het CDA opnieuw aan alle kanten.

Dus in Nederland blijft voortaan ook de politiek met zijn poten van een ander af. Wordt niemand meer belaagd met een schimmige rechtszaak, of door een krant karaktermoord gepleegd. Want Mark Rutte heeft het gezegd. En Mark Rutte heeft een blind vertrouwen in Mark Rutte.

Het kan niet anders dat, wanneer we de uitspraken van Rutte tegen het licht houden, dat hij binnenkort opstapt.

Er valt veel te lachen met lolbroek Rutte:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap