Wat kost een baantje in de E.U.?

Wat kost een baantje in de E.U.?

In Nederland besturen is natuurlijk een beetje als skelterrijden naast een racecircuit. Terwijl Zuid-Europese landen jongleren met geld om de pensioengerechtigde leeftijd rond de zestig te houden, wordt hier opzichtig het volk kort gehouden.

Als de zorg vraagt om fatsoenlijk behandeld te worden is dat natuurlijk niet hetzelfde als wanneer Lady Gaga haar hand op komt houden voor problemen waarmee je hoge ogen kunt gooien op wereldnivo.

In ieder geval is het in Nederland éénvoudig, je roept dat alle hulp veel te duur is, houdt het volk kort en zorgt dat the usual suspects gebruik kunnen maken van de regelingen.

Onze leiders hebben natuurlijk wel een beetje perspectief nodig. Als je alleen maar Mark Rutte kunt worden, ga je je veel te snel vervelen. Je vertelt wat leugens, geruggesteund door de media en het gaat er in als zoete koek. Wat is daar nu aan?

Daarom hebben onze grote leiders ook perspectief nodig. En dat perspectief ligt op mondiale schaal. Alleen zo kun je het ego van onze leiders bevredigen. En met de E.U. is daar natuurlijk een nieuwe Moloch bij gekomen, met een geheel nieuwe baantjes carrousel. 

Maar een leuk baantje bij de E.U. heb je niet zomaar. Dat vergt handig politiek manoeuvreren. En omdat de Nederlandse politieke ‘top’ dat nooit geleerd heeft door een gebrek aan journalistiek, blijft alleen het kopen van een baantje over. Daarvoor moeten ze met dikke pakken geld naar de E.U. komen. En dat doen ze.

Gelukkig is met deze E.U. wel onze persvrijheid gegarandeerd. Want er zijn ook plekken in de wereld waar de journalistiek gekocht wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap